Tirsdagsklub

Skibby Kirkes tirsdagsklub blev stiftet d. 1. nov. 1994 af kirkens daværende præst – Eskild Rousing Kraglund. Målet med tirsdagsklubben dengang som nu - var at etablere et mødested - primært for alle sognets ældre medborgere - med formiddagsarrangementer i forårs- og efterårssæsonen og det ligger fortsat Tirsdagsklubben meget på sinde, at give sit bidrag til menighedsplejen.

Man skal hverken have medlemskab eller skrives op for at deltage i tirsdagsklubben. I årenes løb er Tirsdagsklubbens form blevet mere og mere fastlagt, og en typisk formiddag i klubben ser således ud:

Kl. 8 - 9
Det frivillige hold bag det praktiske arbejde møder op i Skibby Sognegård og begynder at brygge kaffe, dække borde og arrangerer brød, ost og syltetøj.

Kl. 9 - 9.30
Klubbens deltagere møder op. Det koster 25 kr. at deltage, og pengene skal dække udgifter til kaffe/brød mv. samt udgifter til foredragsholdere. I løbet af sæsonen skulle der også gerne komme et overskud, der sammen med en brugerbetaling kan dække udgifter til julefrokost og bussen til sommerudflugten.

Kl. 9.30 - 10
Præsten byder hjerteligt velkommen, og dagens første sang synges – der synges enten fra højskolesangbogen eller salmebogen. Sangene har oftest karakter efter årstiden, vejret eller af dagens foredrag. Så drikkes der kaffe, og snakken får lov at gå lystigt.

Kl. 10 - 11.15
Præsten lukker ned for snakken og dagens foredragsholder præsenteres. Indholdet i foredragene har altid et kirkeligt, alment medmenneskeligt og oplysende indhold. Herefter er der foredrag i en god times tid. Mange foredragsholdere har fundet vej til tirsdagsklubben i årenes løb, og fælles for dem alle er, at de ikke er blevet rige på deres anstrengelser. Tirsdagsklubben honorerer foredragsholderne med et par flasker god rødvin og betaling af transportudgifter.

Kl. 11.15 - 11.30
Vi runder af for denne tirsdag, og der synges en eller flere sange mere, hvorefter alle drager hjem - forhåbentlig opløftede - efter endnu et veloverstået arrangement.

Kl. 11.30 - 12.30
Det frivillige hold rydder op.

TIRSDAGSKLUBBENS FORÅRSPROGRAM 2019

(Fra kl. 9.30 til ca. 12.00)

5/2 Finn Wendelboe, Frederikssund
Emne: "Højt at flyve/dybt at falde".

19/2 Rene Køel, Skibby
Emne: "Jægersprislejren" "På vagt for freden"

5/3 Leif Bork Hansen, Præst fra Lyngby
Emne: "Glem ikke Gæstfriheden".

19/3 Jesper Wittenburg, Frederikssund
Emne: "Frederikssund Vikingespil/hvorfor er den stadig god".

2/4 Karen Mathiesen, Ølsted
Emne: "Ophold på Julemærkehjemmet".

16/4 Ole Witek, Skibby-Apotekeren
Emne: "Pillerne/Pillen/Pillearbejde".

30/4 UDFLUGT
Emner er på programmet, men endnu ikke tilrettelagt.

25 kr. pr. deltager de første 6 gange / indbydelse til den 7. gang kommer senere.

Hilsen og vel mødt fra Morgenfruerne!